İtfaiye nasıl olunur şartları nelerdir araştırması İtfaiyeci olmak isteyenler ön lisans düzeyindeki iki yıllık eğitimi almalıdır. Yapılan yeni çalışma kapsamında itfaiye eri olmak isteyenlerin iki yıllık Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü bitirmesi gerekir. Bölüm mezunları sonrasında devlette çalışmak adına KPSS sınavına girmelidir. Sınav sonrasında tercihlerini dilediği şehirde yapabilen itfaiye mezunları kısa süre içerisinde iş bulur.
İtfaiye eri olmak isteyenlerin yaş sınırı ve bununla beraber çeşitli şartları sağlaması gerekir. Ayrıca itfaiye eri olmak için teşkilatın istediği şartlara uygun olmak gerekir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kanunda geçen 2918 sayılı hükmü önce sürücü belgesine sahip olmak ve kapalı mekan, yükseklik korkusu ya da dar alan gibi çeşitli fobilere sahip olmamak gerekir. İtfaiye eri olmak için ön lisans programını bitirdikten sonra KPSS ile atananlardan sağlık raporu istenir. Sağlık raporunda tüm tahlil ve tetkikler kapsamlı şekilde yer alır. Bu hususta teşkilatın çalışma şartlarını taşımayan durumlar tespit edildiğinde mülakattan geçilmez. Bu sebepten dolayı itfaiyeci olacak kişilerin önceden teşkilat hakkındaki tüm çalışma şartlarına hakim olması gerekir.
İtfaiye eri olmak için belediye hizmetlerinde memur kadrosunda çalışılabilir. Memur kişiler 35 yaşını aşmadıysa kanun gereğince çeşitli şartları taşımasıyla itfaiye eri olabilir. Detaylı bilgiyi itfaiye yönetmeliği mevzuatından öğrenmek mümkündür. Mevzuatta tüm ayrıntılar kapsamlı şekilde kanuna göre açıklanmıştır. Mutlaka şart sınırı ve diğer yükümlülükleri yerine getirenlerin diğer detayları yönetmelikten öğrenmesi gerekir. Yönetmelik gereğince güncel bilgilerle itfaiyeci nasıl olunur öğrenebilir.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön Lisans Programı
İtfaiyeci olmak isteyenler ön lisans programından mezun olmalıdır. İlgili ön lisans programı iki senelik verilen eğitim sonrasında kişilere itfaiyecilik belgesi verir. Ön lisans programında 400 ile 350 arasındaki puan türü ile devlet ve özelde bu bölümü okumak mümkündür. Bölüm mezunları iki yıllık eğitiminin ardından devlete atamalarını gerçekleştirmek için KPSS sınavına girmelidir.
Sivil savunma ve itfaiyecilik bölümünde iki senelik eğitimin ardından atama işlemleri için KPSS’ye girilmelidir. Sınav sonrasında kolay ve düşük puanlarla atanan itfaiyecilik bölümü mezunları rahatça iş bulur. Bölüm mezunları atanma konusunda asla sorun yaşamaz. Bu sayede hızlı ve kolayca atanarak iş sahibi olurlar. Mezun sayısı az olan bu bölümde genelde hızlı iş bulma olasılığı ile kişiler ön lisans programına başvuru yapar.